Syksy se on sitten ihan oikeasti vallannut Itä-Suomenkin, how sad. Aamut ovat yhä hämärämpiä ja jäätävämpiä sekä päivät lyhyempiä. Karu totuus, sillä mä inhoan talvea...

Vukin mielestä kesä ei kuitenkaan ole vielä ohi, se hullu kävi nimittäin lauantaina ja keskiviikkona vielä uimassakin. Nuga tyytyi jo vain kahlailemaan viileässä rantavedessä, mutta aussie ryntäili kepin perässä minkä kerkesi... Vuupi sai viikonloppuna myös uuden idolin, bordercollie Hypno teki pikkuidioottiin nimittäin suuren vaikutuksen. Paimenkaksikolla olikin varsin hauskaa keskenään niiden ryntäillessä ympäriinsä, Nugahan (vanha ja viisas neljävuotias, heh) alentuu moiseen pelleilyyn enää suhteellisen harvoin - se onkin aina ollut vähän tosikko.

Anyway, viime viikolla kakara pääsi tekemään elämänsä ensimmäisiä esinetreenejä metsään. Tallasin kaksi pientä aluetta, noin 10 m x 10 m ja 15 x 10 m. Nuggiskin teki pari pistoa, molemmat ihan jees. Vukin hetsasin aluksi hyvään vireeseen ja käytiin yhdessä viemässä lelu takaosaan. Lähetyksessä koira kävi jo suht kuumana ja ampui lelulle. Näitä tehtiin pari, kunnes jätin eläimen puuhun kiinni ja vein esineen itse. Apinan vietti nousi entisestään ja meno oli tosi hienoa, V malttoi haistellakin hyvin. Muutama toisto tehtiin ja lopuksi riehuttiin (mistä tuli mieleen, että onkohan esineellä leikkiminen kovin järkevää, rupeaa pian jäystämään ja pelleilemään sen kanssa?). Palautukset on vaan aika huolimattomia, niitä pitää varmaan alkaa treenaamaan. Musta on ihanaa, että vaikka Vuksin vire on korkea, kuppi ei mene nurin eikä se vuoda ollenkaan.

Tokon suhteen on oltu nyt vähän laiskoja, mutta eilen rakensin kuitenkin noin 1½ m x 1½ m ruudun pihaan. Tehtiin monta lähetystä eri suunnista näyttöinä, välillä lelu oli ruudussa ja välillä heitin sen, aina kävin kuitenkin merkkaamassa kohdan. Näyttöruutu tuntuukin olevan likalle sopiva tekniikka, sillä kaikki toistot olivat tosi hyviä. Naksuttelin vähän myös seuraamista, nyt tehdään siis imuttamalla eri pituisia pätkiä ja välillä nostan namin ylemmäs, eli vähän jo häivytellään. Nämä namittomatkin askeleet on hienoja, musta tuntuu, että sille tulee aika nätti seuraaminen (jos vaan en kuse sitä itse).