Itseasiassa jo pari viikkoa sitten, mutta... No, ehkä en tällä kertaa vaivaudu edes pahoittelemaan päivittelemättömyyttä, vaan siirryn suoraan asiaan.

Tosiaan, käytiin heti vuoden ensimmäisellä viikolla Vukin ja Hypno-bortsun (joka sattuneista syistä muuten tulee todennäköisesti esiintymään blogissa nykyään vähän väliä) kanssa kuokkimassa tokon merkeissä Länsirajan Kennelkerhon upealla Rohki-hallilla Pellossa. Se taisikin olla likan ensimmäinen kerta treenihallissa ja ensimmäiset kymmenisen minuuttia menikin ihmetellessä tekonurmea, lämpöpuhaltimia sekä muita koiria. Ensihämmästelyjen jälkeen neiti totesi, että "no problemo, tehdäänkö nyt jo jotain?", eli uusi ympäristö oli siis ihan piece of cake. En nyt enää muista mitä päädyin pikkuketun kanssa tekemään, mutta ainakin ruutuiltiin ja seurailtiin.

Seuraamisen kanssa onkin nyt viime viikkoina painiskeltu edistämisen vuoksi, ja sitä saa mitä vahvistaa, sillä tänään Vuk tekikin ihan kympin seuraamista. Meillähän on nyt siis tokoryhmäpaikka Oulun Seudun Kennel- ja Agilityseurassa, pari kertaa ollaan harjoiteltu möllialokasporukassa, mutta jo viimeksi kouluttajat totesivat, että meidän olisi syytä siirtyä vähän tasokkaampaan ryhmään, kun Vuk on kuitenkin kuulemma jo aika edistynyt tapaus. Niinpä ensi viikolla jatketaan sitten AVO-ryhmässä!

Tämänpäiväisistä treeneistä kuitenkin vähän... Pääpaino meidän tekemisellä oli tänään jäävissä liikkeissä (etenkin maahanmenossa), seuraamisessa ja paikallamakuussa. Jäävistä seisominen sujui upeasti, maahanmenokin oli aika jees, mutta halusin hinkata sitä kuitenkin vielä vähän nopeammaksi, joten palkkailin peilin edessä viskaamalla lelun välittömästi taakse, kun otus painui maihin. Ja hommahan toimii. Seuraamisessa panostin tänään käännöksiin, jotka sujuvat ihan hyvin. Musta vaan tuntuu itsestäni, etten osaa kävellä... Täyskäännöksen kanssa olen vielä vähän kahden vaiheilla, että teenkö lopullisessa seuruussa sen vasemmalle vai oikealle. Pk-puolta ajatellenhan se tulisi tehdä vasempaan, mutta... No, jää nähtäväksi. Ipanahan käyttää takaosaansa todella hyvin, mutta täykkärissä sitä pitäisi vielä naksutella. Paikallaolot olivat oikein hyviä, tuon häiriökestävyys on kyllä kasvanut hurjasti!