Meillä olikin sitten aika huippuviikonloppu, kuten kaikki tutut varmasti jo tietävätkin! Käytiin juuri kisaikään tulleen Vukin kanssa tekemässä tokodebyytti Länsirajan Kennelkerhon 25-vuotisjuhlakisoissa Pellossa, eli varattiin koepaikat sekä lauantaille että sunnuntaille ja suunnattiin pohjoiseen. Ja kuinkas sitten kävikään?

Lauantaina tuomarina oli Kelhälän Heli, joka ei turhasta pisteitä pois napsinut, mutta ei pahemmin ylimääräisiä pisteitäkään jaellut. Me oltiin suoritusvuorossa heti ensimmäisinä ja Vukhan veikin sitten koko potin. Likka oli tosi kivassa vireessä koko kokeen ajan, joten eihän tässä muuta voi olla kuin tyytyväinen, saaliina siis ALO1, 192 p., KP ja luokkavoitto.

Luoksepäästävyys 10: Meni vastaan, istui tosin kuitenkin koko ajan.

Paikallamakuu 10: Muuten tosi hyvä, mutta ei mennyt maahan ekalla käskyllä. Tätä tuomari ei kuitenkaan sitten ilmeisesti kuullut, ja sehän me otetaan, mikä meille annetaan...

Seuraaminen kytkettynä 9: Edisti ja juoksussa keuli. Boing, boing. Mutta muuten ihan jees.

Seuraaminen vapaana 9: Samanlaista menoa, mutta kontakti pysyi paremmin. Ja minähän sekoitin taas suunnat... Ei voi aina osata, eihän?

Liikkeestä maahanmeno 10: Hieno oli.

Luoksetulo 10: Täysillä tuli ja törmäsi... Kelhälä oli kuitenkin kiltti.

Liikkeestä seisominen 9: Istuminen oli tosi hidas, muuten hyvä. Tätä vähän jännitin, kun tuo on viime aikoina tupannut tekemään kaikki jäävät liikkeet maahan.

Estehyppy 10: No problem.

Kokonaisvaikutus 10: Tuomari tykkäsi kovasti. Niin mäkin!

Mun ei tarvinnut kauaa miettiä, siirränkö Vukin heti seuraavalle päivälle jo avoimeen luokkaan. AVO oli hiottu aika nopeasti muutamassa viikossa kisakuntoon, joten ei kun ilmoitus järjestäjille ja aamulla Allan Aulan tuomaroitavaksi. Oltiin jälleen ekoina vuorossa, minkä takia mulla jäi virittelyt vähän puolitiehen ja se näkyikin sitten ensimmäisessä yksilöliikkeessä eli seuraamisessa. Sen jälkeen sain kuitenkin kasattua pakan taas ja loppukoe menikin hienosti - kasaan saatiin kuin saatiinkin AVO1, 196 p., KP ja toinen sija!

Paikallamakuu 10: Jees. Oli vähän haistellut maata, se pitää nyt kyllä karsia heti pois.

Seuraaminen 9½: Oli selkeästi huonompaa kuin eilen, minkä uskon tosiaan johtuneen heikoksi jääneestä virittelystä. Pisteissä tämä ei kuitenkaan näkynyt, koska Allu nyt on Allu..!

Liikkeestä maahanmeno 10: Jättebra.

Luoksetulo 9: Pöh! Tämä oli meidän epävarmin liike ja sitä hinkattiinkin vielä edellisenä iltana, mikä sitten sai aikaan ennakoimisen... Hidasti siis ekassa osuudessa ja vauhtiin nähden pysähtyi hitaasti, mutta loppuosa hyvä.

Liikkeestä seisominen 10: Joo.

Nouto 10: Meni hyvin kapulalle, mutta palautti mun makuun aika hitaasti.

Kauko-ohjaus 10: Muuten ihan nappisuoritus, mutta mun mielestä kyllä selkeästi ennakoi vikan maahanmenon.

Estehyppy 10: Ei ongelmia tässäkään.

Kokonaisvaikutus 10: Samat kommentit kuin eilenkin, eli iloinen koira, joka tykkää tehdä. Allekirjoitan!