Keskiviikkona käytiin uudella kentällä treenailemassa. Muuta ei pahemmin ehditty tekemään, kuin ruutua, joka oli oikeasti aivan fiasko. Oikea paikka ei vaan löytynyt millään, V haahuili jossain tötsien tienoilla (ja teki taas merkkiä, jota en ole vieläkään kertaakaan vahvistanut), mutta ei vahingossakaan nätisti keskellä. Multa paloi käämit ja päädyin ottamaan rajun harppauksen taaksepäin, siinähän se vika kuitenkin taas on, että olen vaan häivyttänyt näytön liian nopeasti. Mutta pakko on taas ylistää, että on aivan mieletöntä, kun tuo elukka kestää toistoja ja jaksaa yrittää, vaikka epäonnistuukin!

Torstain tokot tehtiin samalla kentällä, seurana meidän porukan lisäksi Minna, Hána ja Mess, Stiina ja Vekku sekä Petra ja valkkari-jonka-nimeä-en-millään-muista. Aluksi tehtiin lyhyt seuraaminen liikkuroituna. Vähän oli huolimaton meininki, pitää varmaan taas naksutella vähän etenkin noiden askeleiden suhteen. Muuten paikka oli nyt parempi, eli edisti selkeästi vähemmän. Lisäksi mun pitää alkaa taas kiinnittää huomiota omaan asentoon, eli naama ylös sieltä koirasta ja katse eteen! Jossain vaiheessa tämä jo sujui, en tiedä mikä takauma mulle on nyt tullut... Anyway, seuraavaksi sitten ruutu, jossa kävin ensin näyttämässä paikan selkeästi, ja Vuk tekikin tosi kivan suorituksen. Näitä otettiin muutama eri suunnista ja uskalsin jo vähän edetä häivyttelynkin suhteen, eikä silti virheitä tullut, erittäin jees. Tehtiin vielä tasamaanoutoja ihan vaan puukapulan kanssa, vauhtinoutoina oli tarkoitus tehdä, mutta koira ampui kiinni leluun kapula yhä suussa... Hih! Taidettiin ottaa muutama luoksarikin ja hioa stoppeja vähän pallon kanssa, pääasiassa kyllä läpijuoksuja, kun Vuupi on nyt viime aikoina ruukannut ennakoida. Lopuksi näytin meidän kaukosyndroomaa, johon sainkin neuvoja. Eli jatketaan vaan motoriikkatreenejä, eli simppelisti opetellaan vaan käyttämään oikeita lihaksia ylösnousemisessa - ja heti jos vire nousee liikaa, lopetetaan treeni siihen. Tämä jos mikä on mulle Nuga the viettivireongelmaisen jälkeen käsittämättömän vaikeaa, mutta täytyy yrittää...

Perjantaina käytiinkin möllitokoilemassa Hiukkavaarassa Koirakoulu Vietin järjestämissä skaboissa. Alokkaaseen siis osallistuttiin varsinaisen kisan ulkopuolisina, tavoitteena vaan päästä palkkaamaan koiraa koemaisessa tilanteessa, ettei se kehitä mitään kisasyndroomaa (mihin en kyllä oikeasti usko olevan vaaraa). Jäävistä liikkeistä ollaan nyt treenattu vaan istumista ja hyppyä pelkästään avoimen sekä voittajan malliin, joten arvata saattaa, että eihän me niitä enää osattu! Yhteensä räpellettiin kasaan 176 p. Huippupätevä Hypno sen sijaan nappasi täydet 200 pojoa, jee! Tuomarina toimi tällä kertaa Sanna Raumala.

Luoksepäästävyys 10: Perse pysyi jopa maassa, great.

Paikallamakuu 10: Ei valittamista. Yksi koira keskeltä lähti juuri ennen ajan loppumista ohjaajansa luo ja toinenkin oli vähän levoton, mutta Vuk pysyi hyvin, vaikka otti kyllä selvästi vähän häiriötä niistä.

Seuraaminen kytkettynä 10: Aika levotonta oli, pudotti kontaktinkin pari kertaa ihan pokkana.

Seuraaminen vapaana 10: Kuten myös tässä.

Liikkeestä maahanmeno 10: Hieno, hieno.

Luoksetulo 10: Vähän himmaili, mutta tuli kuitenkin. Tuomari huomautti perusasennosta, tassu kengällä... On se nyt vähentänyt sitä kuitenkin!

Liikkeestä seisominen 0: Joo, hyvin meni, mutta maahan. Tajusin sen kuitenkin heti ja nostin parilla käskyllä seisomaan. Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt ottaa uudestaan koko liike.

Estehyppy 8: Istui esteen toiselle puolelle ja jouduin käyttämään varmaan kolme käskyä, että nousi seisomaan, oikeasti olisi siis mennyt nollille tämäkin.

Kokonaisvaikutus 10: Kuulemma todella hyvä kontakti ja mahtava koira.

Lauantaina tokoiltiin Jennan, Ramin ja Noomin kanssa Norssin kentällä - ja Jennalle kiitos upeista kuvista, joita viljelinkin koko postauksen täyteen! Vukin kanssa aloitettiin noudoilla, ensin puista ja sitten metskua. Tehtiin taas vauhtinoutoina, tosi hyviä oli. Sitten ruutua, joka meni yhdestä suunnasta hyvin, mutta toisesta ei. Luulen, että jätin näytön epähuomiossa liian vajaaksi tai jotain, koska kuitenkin teki taas kivasti, kun kävin näyttämässä selkeämmin. Vuk on muuten kehittänyt tähän uuden ongelman... Menee maahan joka kerta ennen lupaa. En ole siihen nyt puuttunut jos paikka on muuten ollut hyvä, luulen kuitenkin, että se on helppo korjata. Luoksariakin tehtiin, yhden pysäytyksen valui rumasti, mutta kielsin ja seuraavan teki heti paremmin. Lopuksi vielä seuraamista, ihan semihyvää.

 

Ja tänään eli sunnuntaina vietelläänkin sitten lepopäivää!