Finally. Kotiuduttiin viime yönä reissusta, joka oli erittäin jees, vaikka tulokset jäivätkin ainakin meidän osalta aika laimeiksi. AVO2 154,67 pisteellä ei pahemmin mieltä lämmitä - mutta se, että Vukista oli yhtenä kisojen nuorimmista koirista tekemään noinkin kiva suoritus yksilöliikkeiden osalta, lämmittää enemmän kuin paljon. Paikallaolohan me siis harmillisesti nollattiin, helle oli paahtavalla hiekkakentällä likalle liikaa. Itseäänhän siitäkin voi vain syyttää, olisi pitänyt treenata noitakin enemmän kuumallakin säällä! Meidän sijoitus oli kuitenkin 30. kaikista 102 avoimen luokan koirasta, mikä on loppupeleissä ihan hyvä. Kokonaisuudessaan KAS:in joukkue kipusi 20. sijalle 69 joukkueesta, eli ei me ihan huonoimpia oltu! Meidän lisäksi joukkueessa oli siis Marjo ja Hypno, Anniina ja Stara sekä Jenna ja Noomi (jotka ainoina tekivät ykkösen, onnea vielä!). Sitten pisteet ja kootut selitykset, vaikkakaan kaikista pisteistä en ole ihan varma kun kaavaketta en ole vielä saanut, mutta jotain tähän suuntaan:

Paikallamakuu 0: Nousi seisomaan ja pysyi siinä koko ajan, tuomarinkin mielestä johtui ihan vaan kuumuudesta. Videolta katselin, että oli ollut tosi levoton alusta alkaen. Meidän ryhmän makuu oli muutenkin vähän jännittävä, yksikään koira ei pysynyt maassa...

Seuraaminen 8 (?): Muuten älyttömän hienoa, mutta yhdessä käännöksessä irtosi vähän ja juoksuosuudessa loikkasi kerran.

Liikkeestä maahanmeno 8: Nämä jäävien virheet jäivät nakertamaan mua eniten, koska niille en keksi mitään järkevää selitystä. Tarvitsi siis molemmissa valmistelevaan seuraamisosuuteen kaksoiskäskyn. Olisiko sekin sitten pistettävä helteen piikkiin, en tiedä, Vuk oli kuitenkin koko ajan tosi kivassa vireessä. Maahan meni sitten kuitenkin hyvin.

Luoksetulo 8 (?): Tuli aika hidasta laukkaa (ennakoi) ja siihen nähden olisi voinut pysähtyä nopeamminkin, mutta olen kuitenkin tyytyväinen. En tiedä mistä pisteet ropisivat, ei kai se nyt niin hidas kuitenkaan ollut..?

Liikkeestä seisominen 8: Sama siis kuin maahanmenossa. Pysähtyi nätisti.

Nouto 10: Jee, tosi hieno!

Kauko-ohjaus 10: Hyvät oli. Tuomari kommentoi lisäksi, että mulla on kuulemma kauniit käsimerkit.

Estehyppy 10: Jees, upea.

Kokonaisvaikutus 9,67 (?): Pörstiltä ja Pussiselta 10, Juhantalolta 9. Kai?

Eli joo, tuomareina siis paikkiksessa ja kakeissa Aino Juhantalo, seuraamisessa ja luoksarissa Timo Pussinen sekä jäävissä, noudossa ja hypyssä Hannele Pörsti. Kisojen järjestelyjä en voi kuin kehua, hyvin sijoitellut kehät ja katsomot ja telttapaikat ja vesipisteet ja kaikki sekä kerrankin toimivat aikataulut, vaikka kyseessä olikin Suomen historian suurin tokokoe. Sää ei kyllä kisaajia suosinut, helle verotti varmasti monen koiran pisteitä paljonkin. Itse olen Vukin työskentelyyn äärimmäisen tyytyväinen - häiriöstä ei piitannut tippaakaan ja vire pysyi korkealla, ja odotteli kisapaikalla sen viisi-kuusi tuntia ihan rennosti. Maailman upein koira, vielä kun joskus oppisin olemaan sen arvoinen ohjaaja!