2073030.jpg

Kuten varmaan jo huomasittekin, meillä on siis jälleen kerran uusi blogi. Päätin palata tutulle ja turvalliselle vuodatuksen palvelimelle. Toivottavasti nyt blogin päivittely (sekä sen myötä myös treenaaminen) muuttuisi hieman säännöllisemmäksi.

Tänne on muuten tullut lunta! Nugsteri on tottakai riemuissaan, kyllä siinä jotain lappalaishenkisyyttä on. Pitääkin nyt olla paljon ulkona, että se kasvattaa itselleen kunnon talviturkin, vaikka pohjavilla kovin puutteellinen onkin.

Tosiaan, onhan me treenattukin. Tänään otettiin tuossa pihassa ohjatun suuntia leluilla (pitäisi ne kapulat hommata, viimeistään messarista), haki kovasti keskelle. En halunnut laskea virettä, joten kutsuin vain iloisesti takaisin. Kolmannella kerralla toi oikean - ja sitten leikittiin. Otin kahdesti oikealle, kolmesti vasemmalle. Oikea esine ei näkynyt kunnolla hämärässä, joten sitä joutui etsimään haistelemalla hetken. Nämä ok! Sitten vähän maahanmenoja ja istumisia, liikkeestä (ei seur.) sekä paikallaan. Nopeita ja tarkkoja, hyvä. Seuraamisetkin tosi jees, tarjosi itse, joista sitten naksauttelin. Käskyn kanssa en ottanut yhtään, kun sen oikean paikan kanssa on taas painittu (väljää), eli imuttelin sitten. Vähän jotain leikkiluoksetuloja, "n-y-t, nyt"-laskennoilla, Ännäpä olikin ihan täpinässä, hassu rotta.

Jotain muistettavaa seuraamista ajatellen:

  • treenaa oikeaa paikkaa kaartamalla (naksutin)
  • kävele kunnolla!
  • vire ennen kaikkea

Ohjattu nouto:

  • treenaa paikalla, josta esineet näkyvät
  • suunnat selkeästi
  • älä ahnehdi, koira ei osaa liikettä vielä!

Loppuviikosta pitäisi muuten ottaa esineruutua, pitkästä aikaa... Noh, näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

- Mira & Nugaattori