Tänään tehtiin ruutua, ohjattua, tunnaria, seuraamista ja jääviä liikkeitä. Missään ei ollut sen suurempia ongelmia, hyvä me!

Ruutuja muutama toisto, eka targetille, nopea ja nätti. Toisella toistolla N pysähtyi matkalle hetkeksi kyselemään neuvoa, mutta osasi sitten kuitenkin ilman apuja merkata ruudun. Tästä "jes" ja palkka. Seuraavalla sama. Sitten otin eri suunnasta, koira haki hyvin ja käskin maahan, hieno putoaminen! Ohjattu nouto olikin kinkkisempi, näitäkin neljä toistoa. Ekalla haettiin oikeaa, siinä oli vähän hidas palautus, mutten kiinnittänyt huomiota. Loput vasemmalle, kun ei oikein ottanut onnistuakseen - Nugs lähti molemmilla oikealle, mutta keskeytin ja käskin uudelleen. Kun lopulta vasen sujui, kiinnitettyäni huomiota käsimerkkiin, lopetin onnistuneeseen.

Seuraaminen oli hienoa, vähän askelsiirtymiä ja AVO-koemainen kaavio. Tämä oli upeaa, tiivistä ja näppärää. Juoksuosuuksia pitää treenata, niissä kontakti tuppaa kyllä rakoilemaan. Niitä hinkattiinkin ihan lopuksi ja saatiin onnistumaan hyvin. Tehtiin kaksi tunnaria, eka oli ihan kamala. Koira söi namit ja etsi pitkään, lopulta nappasi oman, mutta jäi pureskelemaan sitä. Tähän keskeytin ja järjestelin kapulat uudelleen, rauhoittelin koiran ja lähetin etsimään. Nyt oma palautui hyvin ja varmasti.Tein vähän nosto- ja pitoharjoituksia pureskelun sammuttamiseksi, nämä jees. Lopuksi vielä piilotin oman kapulan pusikkoon, Nuga haisteli hyvin ja löydettyään palautti iloisesti, hienoa. Sitten liikkeestä maahanmeno, tämä nätti. Seisomisessa koira oli kuin ei olisi koskaan kuullutkaan, ettei saa kääntyä palatessani sen taakse. Tätä siis hiottiin ja lopulta likka pysyikin aloillaan. Tehtiin myös pari istumista, niihin tarvitsee vielä pienen vartaloavun ja tarjoaa mielellään maahanmenoa.