Se on sitten aussiepaussienkin kisaura korkattu! Epävirallisesti vasta tosin, mutta koe kuitenkin. Startattiin siis perjantaina Oulun Hiukkavaarassa, Koirakoulu.infon järjestämässä epistokossa, mölliluokassa. Tuomarina toimi Johanna Runtti ja meidän lottorivi oli kuin olikin aika yksitoikkoinen:

Luoksepäästävyys 10: Nousi seisomaan, ei kuitenkaan mennyt vastaan. Tätä on treenattu tosi vähän, joten pikkumoka annettakoon anteeksi.

Paikallamakuu 10: Helpotettu luokka kun oli, aika oli vain minuutin. Ansaittu kymppi.

Seuraaminen taluttimetta 10: Ei ihan Vukin parasta seuraamista, mutta nättiä kuitenkin. Silmät pyörivät kyllä päässä, mutta varsinaisesti kontakti (pään asento) ei tippunut kertaakaan. Paikkakin taisi olla oikea koko ajan, loistavaa! Juoksuosuudessa pomppasi pari kertaa ylös, sitä pitää vielä vähän hioa.

Liikkeestä maahanmeno 10: Jees, oli hieno! Tämä tehtiin peiliä kohti, joten näin koiran koko ajan ja kivastihan se putosi maihin.

Luoksetulo 10: Upea, tuli jopa korrektisti sivulle ilman loikkimisia tai törmäilyjä.

Kokonaisvaikutelma 10: Kuulemma erinomaista yhteistyötä ja kisoihin vaan heti kun ikä riittää.

Eli tuloksena maksimipistemäärä 120 p., sillä hyppy, liikkeestä seisominen ja kytkettynä seuraaminen oli tästä luokasta jätetty pois. Oltaisiinhan me kyllä oikeastaan voitu mennä alokasluokkaankin, mutta ajattelin pelata varman päälle ja ilmoittauduin mölleihin. Luonnollisesti täysillä pojoilla irtosi sitten luokkavoitto (toisen junnuaussie
Duken napatessa hienosti kakkossijan, onnea vaan sinnekin päin vielä tätäkin kautta!). Olen älyttömän tyytyväinen Vukkikseen, likka työskenteli koko ajan täysin osaamistasonsa mukaan, hyvällä vietillä, ja palkkaantui mukavasti liikkeiden välillä kehuista sekä pienistä rapsutuksista. Kyllä siitä vielä hyvä tulee - tai jos totta puhutaan, niin se on jo!