Nyt on käyty korkkaamassa voittajaluokka. Ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta oli meillä ainakin hauskaa! Lauantaina meidät tuomaroi siis Olavi Pajala ja lottorivihän näytti tältä:

Paikallamakuu 7: Vuk heittäytyi maihin jo kun myönsin liikkurille olevani valmis... Jouduin sen sitten siitä nostamaan vielä ylös. Lisäksi oli vähän haistellut.

Seuraaminen 8: "Kyllä se voisi olla vähän väljempää."

Liikkeestä istuminen 8½: En kyllä millään muista mistä rokotti.

Luoksetulo 8: Argh! Ekaan kutsuun kaksi käskyä. En tajua miksi, ei se tätä koskaan treeneissä tee.

Ruutu 0: Siis vain Vuk voi keksiä jotain näin koomista! Alku oli upea ja täydellinen ja kaikkea. Sitten seuraamiskäsky... Pikkukettu ampaisi leikkimään lähtöpistetötsällä! Likka oli ihan riemuissaan, hupsu kakara. Neljännellä käskyllä vasta sain sen sivulle (tötstä suussa tietysti).

Hyppynouto 9½: Hieno oli.

Metallinouto 10: Kolisi kyllä, mutta tuomarisetä oli kiltti.

Tunnistusnouto 9: Olisiko se vähän mälvännyt kapulaa? En muista.

Kauko-ohjaus 6: Kusin yhden käskyn itse ja koko loppusarja hajosi. Aluksi teki tosi hienosti, mutta sitten mun piti mennä pilaamaan kaikki.

Kokonaisvaikutus 9: Tykkäsi kovasti, mutta tiputti yhden pisteen tuosta ruutusekoilusta.

Eli yhteensä kolmostulos, pisteitä 217½. Sijoituttiin silti kakkosiksi ja saatiin kiva pieni pytty mukaan. Kokonaisuutena olin ja olen edelleen kokeeseen hurjan tyytyväinen, vire oli hyvä, muttei keittänyt yli ja koira teki kaiken. Se on vaan vielä niin hassu penneli! Varmuuttahan noihin liikkeisiin vielä tarvitaan.

Sitten sunnuntai, joka oli aika fiasko. Tuomarina tällä kertaa jo ennestäänkin tuttu Heli Kelhälä, ja video muutamasta liikkeestä sekä kootut selitykset tulevat tässä:

Paikallamakuu 9½: Jätin koiran vähän vinoon, muuten jees.

Seuraaminen 9: "No, onhan se vähän ahdasta..."

Liikkeestä istuminen 9: Hyvä oli, otti kuulemma pisteen siitä, että istui ns. taaksepäin eikä eteenpäin.

Luoksetulo 5: Taas sama, eli tuplakäsky, ja seisominen valui.

Ruutu 0: Tämä harmittaa ihan älyttömästi! Meni takareunasta ulos ja painui maahan ennen käskyä, joten nollille meni, vaikka sainkin sen korjattua tosi hyvin seuraavalla käskyllä ruutuun. Loppuosakin oli ihan bueno. Olisi kuulemma voinut vielä antaa kympin, jos ei olisi käynyt maassa siellä ulkopuolella, vaan olisi jäänyt seisomaan...

Hyppynouto 9½: Hieno oli.

Metallinouto 9: Oli pakko vähän leikkimurista kapulalle... 

Tunnistusnouto 0: Tämä oli vähän kummallinen, Vuk ei vaan jostain syystä löytänyt omaa. Laitan ehkä sateen piikkiin, enhän mä idiootti ole koskaan tajunnut treenata märillä kapuloilla.

Kauko-ohjaus 0: Sekoilu jäi ilmeisesti päälle eilisistä kaukoista, herkkä liike kun on. Fiasko.

Kokonaisvaikutus 7: Otti pisteen pois liikkeiden välillä äännähtelyistä ja kaksi siitä, kun totesin jonkun liikkeen jälkeen palkatessani koiralle leikilläni sen olevan "vitun possu"... Se vaan tuli jotenkin automaattisesti! Ehkä seuraavassa kokeessa osaan pitää suuni soukeammalla.

Ja yhteensä 165 p., mikä meinasi siis nollatulosta. Liikejärjestys oli sekoitettu, mikä ei tuottanut ongelmia, mutta varmuus ei vaan riittänyt enää toiselle päivälle. Mulle tuli kuitenkin koko viikonlopusta hurja treeni-into, ja varmasti kisataan viimeistään syksyllä uudelleen, kunhan saadaan muutto (tällä kertaa kuonot kohti Savonlinnaa!) pois alta.

Agiliitojakin on käyty tekemässä jonkin verran, viimeisimpänä treenattiin tiistaina about 15 esteen radanpätkää, joka sujui älyttömän kivasti. Olen siirtynyt palkkaamaan Vukia aksassa aika paljon kädestä, mikä tuntuukin nyt sopivan sille tosi hyvin. Treenattiin vähän myös jaakotusta ja poispäinkäännöstä, jotka olivat molemmat aika jees. 

Eilen tokoiltiin Kaukovainiolla meidän lauman sekä Minnan, Hánan ja Messin kanssa. Vuk teki aluksi luoksetuloa. Stoppi on saatava kuntoon ennen seuraavia kisoja, kun se mun silmään valuu joka kerta kauheasti... Lisäksi ruutua pilkottuna (loppuosaa siis erikseen), tarkoitus oli tehdä lähetyksiä enemmänkin, mutta kun eka oli niin hieno, niin päätin lopettaa siihen. Seuraamisosuudet myös kivoja. Tunnari oli ihan okei, ekalla toistolla ennakoi ja tiputti palautuksessa, joten otin uudestaan. Toisella sitten sekoili jotain, kolmannella teki suht kivasti. Kaukot oli sikarumia, takapalkalla pysyi vähän paremmin aisoissa, niissä pitää nyt taas harpata vähän taaksepäin... Tuli kasattua niin hätäisesti se liike, että nyt on aika parsia sitä kasaan vähän paremmin.