Me on oltu ahkeria! On aksattu, tokoteltu ja juostu viestiä. Ihan kaikkia treenejä en kyllä muista, mutta yritetään... Luvassa on ainakin kuvarikas postaus, enjoy! Kumma kun mä aina kesällä innostun näiden kuvien ja videoiden kanssa, mutta sitten syksyllä innostus taas hiipuu ja postaukset täyttyvät pelkästä tekstistä... Sain muuten myös vihdoin Youtuben vastaanottamaan Kemin koevideon, jonka linkitin aiempaan sille omistettuun bloggaukseen, katsokaapa sekin!

Tiistaina käytiin agilityepiksissä Haukkukeitaalla. Ilmoitin Vukin sekä möllien että kisaavien radalle. Aika railakas tuplahylky tehtiin, Vuk oli hyvin irtoavaisella tuulella eikä pysynyt mun lapasessa tällä kertaa yhtään ja keksi ihan omia kivoja uusia juttujaan, kuten lentokeinuja... Radat oli kuitenkin kivoja ja meillä - etenkin pikkuketulla - oli hauskaa. Piirrosten mittasuhteet varmaan heittävät vähän, mutta kyllä niistä jotain osviittaa saa.

Ensimmäinen, eli möllirata, näytti tältä. Ensin nelosputken väärä pää, jonka korjasin. Sitten muistaakseni 11-hyppy väärältä puolelta ja jotain muutakin sähläystä...

Kisaavien rata olikin sitten aika katastrofi. Päätin jo heti aluksi, että teen sen kahdessa osassa ja jätän kepit välistä, kun Vuk ei niitä vielä osaa. Kakkoshypyltä Vuk ampaisi jo kymppiputkelle, kun en pitänyt sitä tarpeeksi hallussa - en olettanut sen irtoavan sinne asti... "Ohjaa, älä oleta", sillä sehän irtoaa, jos en ehdi ajoissa kertomaan seuraavaa estettä. A:n kontaktille sitten palkkasin ja vein sen seiskahypyn taakse. Siitä ekat putket hyvin, kympille mennessä Vuk kävi kiertämässä pussin ennen kuin meni putkeen... 11-hypyn takaakiertoa pidin aluksi vaikeana kohtana, mutta sehän menikin sitten helposti. Sen sijaan 13 tuotti paljon vaikeuksia ja kun sen sain lopulta menemään, tehtiin perään kaksi lentokeinua. Loppu sujui sitten ihan jees.

Loppuviikon treeneistä en tietenkään pahemmin muista oikeastaan yhtään mitään, mutta joku päivä tehtiin agiliitoja tällaisella radalla:

Älyttömän kiva ratapätkä, jota oli tosi hauska tehdä. Aluksi mentiin maxirimoilla, mutta parin yrityksen jälkeen laskin suosiolla muutamaa alemmas. Niissä koiralle tuli kiire, eikä malttanut hypätä, enkä ollut yhtään hinkkaamistuulella. Vuk irtosi taas tosi hyvin, mun pitää vaan uskaltaa tehdä leikkauksia edestä ja takaa, leijeröintejä, jaakotuksia sun muita kuvioita, jotka sille sopii hyvin ja jotka se osaa. Lisäksi monessa kohdassa (esimerkiksi 8- ja 9-hypyillä) saatiin parhaita tuloksia kun jäin vaan suosiolla kauas ohjaamaan.

Alkuviikosta käytiin yötokoilemassa hallilla videokameran kanssa, josta todisteena siis ylläoleva pätkä. Siinä näkyy hyvin muunmuassa kaukojen nykytilanne, eli noita pieniä liikahduksia tulee vielä välillä, mutta parempaan päin mennään. Videolla näkyvien juttujen lisäksi tehtiin luoksaria, joka oli huono. Seisominen valuu... Mitäköhän sillekin tekisi?

Ja eilen suunnattiin tekemään pk-tottista sekä viestiä pitkästä aikaa. Tottisjutut olikin tällä kertaa vaikeita, pienen aussien kaaliin ei meinannut mahtua sellainen tosiasia, ettei siitä hypystä oikeastaan saisi ponkaista vauhtia. A-nouto oli kuitenkin hyvä ja metrinenkin parani loppua kohden. Viesti sen sijaan oli superhyvä, tehtiin lyhyehkö pätkä vaikeahkossa maastossa. Pisteeltä toiselle ei ollut näköyhteyttä - nämähän oli Vukille keväällä hankalia - mutta nyt ei ollut havaittavissa mitään epävarmuutta. Jee!