Keskiviikkona käytiin Rauhiksen kentällä vähän liitämässä, pääideana harjoitella jaakotusta ja sylkkäriä, jotka sujuivatkin hienosti pienen muistuttelun jälkeen.

1248458584_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse radanpätkä oli varsin helppo pienillä kieputteluilla. Ekalla kerralla likka haki ykköseltä vitoshypylle, mistä jatkettiin ilman keskeytyksiä rataa kakkoselle - hyvä, että hakee esteitä itsekin. Olisi pitänyt ottaa tiukemmin käteen. Muuten mitään ongelmia ei ollut - paitsi, että hidashan se on kuin mikä...

Lisäksi vahvisteltiin A:n kontakteja naksulla, millä niistä saatiinkin ihan hienoja. Tehtiin pari kertaa keinuakin, Nuga ei säiky rämähdystä enää yhtään! Täytyy kyllä sanoa, että jos tuon oppii menemään, niin ei kyllä hätkähdä enää minkäänlaista keinua. Se on siis toisesta päästä hieman rikki ja rämisee hurjasti.

1248461686_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen otettiin sitten tunnaria (11 + 1 epämääräisessä läjässä), joka sujuikin tauon jälkeen hienosti. Eli koira tuntee selvästi käskyn, tarvitsee vain varmuutta, joka tulee sitten treenin myötä. Ainoastaan vietin noustessa yhtään liikaa, ryntäsi kapuloille ja nappasi ekan tielle sattuneen, tiputti maahan ja etsi oman. Maistoi siis pari kertaa yhtä (samaa?), mutta en reagoinut siihen, vaan palkkasin palauttaessa. Toivottavasti siitä ei tule tapaa, sitten mun täytyy kyllä puuttua moiseen, mutta vielä en haluaisi lähteä kieltämään muutenkin epävarmassa liikkeessä.

Illemmalla treenailtiin vielä paikallamakuuta ihan kohtuukivassa häiriössä, täysiä reilu kolmeminuuttisia pätkiä näkösuojassa. Kerran (?) liikautti käpäliä, josta pääsin apparin huomautuksen vuoksi kieltämään, jees! Näiden jälkeen otin vielä pari AVO-luoksetuloa, joissa possuili taas aluksi. Lopetin sitten yhteen hyvään ja tein vielä kaikkea pientä (sivuaskelia, puskankiertoja, temppuja).

1248461724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään otin pari vauhtinoutoa, joissa ei ollutkaan mitään ongelmia. Näiden lisäksi luoksetuloja läpijuoksuina ja pysähdyksillä, stopit olivat taas löysiä. Niitä en hyväksynyt (mahtoikohan tämä luoda epävarmuutta?), vaan palautin. Vielä viikko aikaa treenata ne hyviksi, täytyy tehdä enemmän suoralla palkalla, eli ei tyhjää käsimerkkiä vaan palkanheitto.

- Mira & Nuuppa

PS. Kuvista kiitokset - ylläripylläri - Marialle.